Vad är storblommiga rosor?

Vad är storblommiga rosor?

Blommorna på storblommiga rosor är arrangerade separat på en stjälk. De är större än hos sprayrosen och är vanligtvis halvfyllda till mycket fyllda i form av en rosett. Välkända storblommiga rosor som har gjort sitt avtryck är:

‘Peace’ ljusgul med rosa inslag,
‘Queen Elizabeth’ ljusrosa
“Just Joey” laxorange.
De har i allmänhet en hög, buskig tillväxt och är underbart väldoftande. De flesta blommar hela sommaren.

Standard rosor
Storblommiga rosor odlas också på stjälkar. Med en stjälkhöjd på 80 cm eller mer är blommorna precis i näsan. Eftersom de flesta är doftande kan du njuta av dem fullt ut med en vanlig ros. Det finns många doftande sorter.

Kontinuerlig blomning och upprepad blomning
Floribunda-rosor och storblommiga rosor blommar från och med juni. Kontinuerligt blommande rosor producerar skott under blomningen som ger nästan kontinuerlig blomning. I återblommande rosor bildas kraftiga nya skott från botten av plantan, som blommar igen flera veckor senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *